weather
36°
Gerçek Haberci Siyaset Erdoğan ve Bahçeli Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti

Erdoğan ve Bahçeli Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında Ahlat'taki tarihi mezarlıkta inceleme yaptı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Erdoğan ve Bahçeli Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti

Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü münasebetiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, program sonrası Selçuklu Meydan Mezarlığı'na gitti. UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde bulunan ve dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlıklarından biri olarak kabul edilen alanda incelemelerde bulunan liderler, abidevi mezar taşlarının yer aldığı bölümleri gezdi.

Ziyaret sırasında yetkililerden mezarlığın tarihi ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan heyete, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş da eşlik etti. Program çerçevesinde gerçekleştirilen duaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve kuvvet komutanları refakat etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız