weather
21°
Gerçek Haberci Asayiş Zonguldak'taki maden patlamasında işletme sahibi ve İSG uzmanı için gözaltı

Zonguldak'taki maden patlamasında işletme sahibi ve İSG uzmanı için gözaltı

Kilimli'de metan gazı kaynaklı patlamada 3 işçi yaşamını yitirirken, 5 işçinin yaralandığı kazada soruşturma kapsamında iki şüpheli hakkında yakalama emri çıkarıldı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Zonguldak'taki maden patlamasında işletme sahibi ve İSG uzmanı için gözaltı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren Demir Madencilik A.Ş.'ye ait ruhsatlı sahada meydana gelen patlamayla ilgili adli süreç hız kazandı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın aydınlatılması amacıyla yürütülen soruşturmanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, kazanın nedenlerinin teknik ve hukuki açıdan incelenmesi için bilirkişi heyeti kurulduğu belirtildi. Soruşturmanın etkin bir şekilde yönetilmesi adına bir Cumhuriyet başsavcı vekili ile iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Soruşturmada iki şüpheli hedefte

Yürütülen çok yönlü inceleme sonucunda, işletme sahibi M.S.D. ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı E.Y. hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu. Başsavcılık, olayın tüm boyutlarıyla netliğe kavuşturulması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Metan gazı birikmesi sonucu gerçekleşen patlamada ocakta bulunan 8 işçiden 3'ü hayatını kaybederken, 5'i çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Tedavi altına alınan yaralı madencilerden ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız