• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Adem NAKÇI
  3. Ahmet Akın Nereye Koşuyor...
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 - 16:13

Ahmet Akın Nereye Koşuyor...

17 Ağustos 2023 - 16:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI

CHP'de bir yandan kongreler devam ederken bunlara bağlı olarak belediye başkanlarının da bir sonraki dönem aday olup olmayacakları tartışılıyor. Bu kongrelerde belediye başkanı olmayı düşünen adaylar ile mevcut belediye başkanları arasında da kıran kırana bir mücadele var. Birçok ilçede olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu da merak ediliyor.

"CHP'nin Kalesi " olarak kabul edilen ve 20 yıldır bu parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çokça isim kulislerde konuşulurken bunların içinde en yenisi CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın. 2019 seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yola çıkan ve Millet İttifakı'nın anlaşması sonrası bu kentin İYİ Parti'ye bırakılması ile açıkta kalan Akın, İzmir'i ikinci adresi yapmış durumda. 2024 seçimlerinde aday olmasına garanti gözüyle bakılan Balıkesir'den çok İzmir'de mesai sürdürdüğü kulislere yansıyan Akın'ın özellikle kentteki Balıkesirliler ile hemşeri dernekleri üzerinden sık sık görüştüğü biliniyor.

Bir dönem 14 Mayıs Genel Seçimlerinde CHP'den Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül'ün kararı ile CHP'ye katılan bir dönem Türkiye Değişim Hareketi Balıkesir İl Başkanlığı görevini de sürdüren Akın'a en büyük destek yine bu cenahtan geliyor. Başta, CHP'den kesin ihraç edilen Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin olmak üzere CHP'ye küsüp TDH'ya geçen ismi de partiye geri döndüreceği ileri sürülen Akın'ın Genel Merkezdeki en büyük desteği Parti Sözcülüğü görevini sürdüren Faik Öztrak.

Akın'ın özellikle Mustafa Sarıgül ile birlikte İzmir'deki TDH’lılar ile sık sık bir araya geldiği ve kentte dair bilgiler topladığı, Belediye Meclisleri için bazı isimler ile ilgili bilgi topladığı kulislerde iddia edilen bir başka konu olarak öne çıkıyor.

ANAP'ın Gençlik Kolları olarak bilinen "Arı Hareketi" içinde siyasete başlayan Akın'ın adı liberal yapısı ile de ön plana çıkıyor. Tunç Soyer'in yeniden adaylık için başvurmaması ya da gösterilmemesi halinde en güçlü aday olarak öne çıkıyor.

SOYER İKİNCİ DÖNEMDE VAR MI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ahmet Akın'ın bu çalışmalarının sonuca varması için mevcut Başkan Tunç Soyer'in aday olmaması ya da gösterilmemesi gerekiyor. Tunç Soyer'in ikinci dönemi istediği çok net biliniyor. O zaman akıllara şu soru geliyor; "CHP Genel Merkezi Soyer'i aday göstermeyecek mi?"

Gelin bu sorunun cevabına bakalım;

Öncelikle CHP'de Büyükşehir Belediye Başkanları projelerini tamamlamak ve hizmette sürekliliği esas almak adına ikinci dönem aday gösteriliyor.  İzmir özeline bakarsak bu daha net ortaya çıkıyor. Sıkıntılı ve bolca tartışmalı hatta kendi partilisini dahi küstüren bir belediye başkanlığı yapmış olsa da Yüksel Çakmur, Rahmetli Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu (3 dönem diyecek olanlara ilk dönemi Bornova Belediye Başkanı olarak seçildiği için iki dönem sayılır) hep ikinci kez aday gösterildi. Bu nedenle dahi olsa Sayın Soyer ikinci kez aday gösterilecektir.

Bunun dışında Tunç Soyer'in asıl önemli artıları; Altılı Masa'nın dağılma sürecinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı ikna etmesi, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’ndan yana en net tavrı ortaya koyması, değişimcilere İzmir’de siyaset alanı vermeme mücadelesi ve bence en önemlisi İmamoğlu ve Yavaş'tan onu kesin ayıran farkı merkez sağ ve uç sağdan değil de "Sosyal Demokrat Kökenli" olması.

GönderMe1: "İYİ Partinin Hayalleri" yazısından sonra çokça geri dönüş aldım. İlginçtir ki en çokta İYİ Partililer aradı. Ortak tepkileri ise; "Umarım partimiz uyanır da AKP'nin ekmeğine yağ sürdürmez" oldu.

GönderMe2: İYİ Parti İzmir'de seçim pazarlığı için yoğun şekilde çalışıyor. Bunun için İZBELCOM A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini bırakıp İstanbul 1'inci Bölge 6'ncı sıradan aday olan ve CHP'den milletvekili seçilen ve seçimin ardından hemen İYİ Parti'ye geri dönen Ahmet Ersagun Yücel İzmir'de yoğun mesai harcıyor. İYİ Parti ve TBMM Kulislerine göre Ahmet Ersagun Yücel, geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de adı Ak Parti ile anılan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i İYİ Parti'den aday yapmak için çabalıyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Hüseyin Ahmetoğlu
1 yıl önce

Mahmut Özgener siyaset için aileden izin alamaz

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)

Yazarın Diğer Yazıları

  • CHP'nin "Hal-i pür melali" - 14 Ocak 2025
  • Bu senaryo tutar mı? - 07 Ekim 2024
  • Özgür olmak ya da olmamak! - 04 Ekim 2024
  • İstanbul ve Manisa'nın Gölgesindeki İzmir! - 01 Temmuz 2024
  • CHP Neye dönüşecek? - 18 Mart 2024
  • 1 Nisan Gölgesinde CHP - 15 Mart 2024
  • 1-3-5-7'nin sırrı - 19 Şubat 2024
  • Değişimci olmayanlar hain mi? Çalkaya ve Oran'ın suçu ne? - 16 Şubat 2024
  • AK Parti İzmir'i kazanmak istiyorsa... - 02 Ocak 2024
  • İşkenceci isim krizi ve cevap bekleyen sorular - 28 Aralık 2023
  • CHP İzmir'i umursamıyor mu? - 15 Aralık 2023
  • Arkadaş mı seçilecek aday mı? - 04 Aralık 2023
  • Bornova'da amansız yarış - 20 Kasım 2023
  • Kurultaya giderken senaryolar - 18 Ekim 2023
  • Özlale yola çıkmadan kaybetti - 03 Ekim 2023
  • CHP, Soyer'i daha ne kadar sahipsiz bırakacak? - 27 Eylül 2023
  • CHP'nin İzmir Büyükşehir adayını açıklama vakti geldi - 22 Eylül 2023
  • Winter is coming... - 14 Eylül 2023
  • Halkın Umutsuzluğu "CHP" - 04 Eylül 2023
  • İYİ Parti'nin hayalleri... - 15 Ağustos 2023
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Köşe Yazarları
BAŞKAN VE BAŞKAN
Sgül Ç
BAŞKAN VE BAŞKAN
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Selma NALBANTOĞLU
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Cem Şeker
Cem Şeker
Emekli Kooperatifi
Gülcan Pandora
Gülcan Pandora
Deprem Felaketinin Gölgesinde: Fırsatçılık ve Vurdumduymazlık
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI
CHP'nin "Hal-i pür melali"
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Delinin Zoru
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
İZMİR KAZANI
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
12. Katın Gözcüsü
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
Filiz BAHÇIVAN
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
OMG: OH MY GOD! 2
Nüans
OMG: OH MY GOD! 2
Işıldamak Gerek…
Ayşegül Tezcan
Işıldamak Gerek…
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Kemal ERİM
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Çok Okunan Haberler
Erdoğan erken seçime kapıları kapattı:
Erdoğan erken seçime kapıları kapattı: "Seçim 2028"de yapılacak.
Başkan Görkem Duman’dan vatandaşlara aşure ikramı
Başkan Görkem Duman’dan vatandaşlara aşure ikramı
Grok çıldırdı, küfürler savurdu: Türkiye, yapay zekaya erişim engeli kararı aldı
Grok çıldırdı, küfürler savurdu: Türkiye, yapay zekaya erişim...
Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım