Milliyet yazarı Zafer Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde farklı bir yoldan ilerleyeceğini öne sürmesi ve "İYİ Parti’nin yerel seçimde 3 büyük ilde olmazsa olmazları var. Daha doğrusu CHP’den 3 isteği. İstanbul’da aday Ekrem İmamoğlu olacak. Ankara adayı Mansur Yavaş’tan başkası olamaz. İstanbul ve Ankara’da bu iki adaya verilecek desteğin karşılığı olarak İzmir, İYİ Parti’ye bırakılacak. Aday bile belli. Bir süredir İzmir sokaklarını arşınlayan Ümit Özlale" ifadelerinin ardından İYİ Parti İzmir cephesinde kapalı kapılar arkasında konuşulanlar artık açık açık dillendiriliyor.
Özellikle İYİ Parti ilçe başkanları bu iddiaların ardından dev aynasında yansımalarını piyasaya sunmaya başladı. Herkes kendini çok yüksek yerde görmeye başladı. Şu ana kadar 10 ilçe başkanı aday olmak için bazı kapıları aşındırmaya başlamış durumda. Hepsi de son seçim sonuçlarına bakmaksızın genel merkeze ve yakın çevrelerine seçimi kazanacaklarını beyan edip duruyor. Allahtan İYİ Parti kendi listesi ile seçime girdi de; "ittifak içinde bilmem kaç oyumuz var" diye açıklama yapamayacaklar.
İsterseniz ufak bir matematik yapalım; Bayraklı örneği önümüzde duruyor. “Neden Bayraklı?” derseniz; öncelikle milletvekili adayı olmak için istifa eden İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın ilçesi olması ve de 14 Mayıs seçimlerinin ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın gündeme getirdiği iddialar için bu ilçeye bakalım. Kentte 2018 seçimlerinde 236 bin 227seçmeni olan ilçe de İYİ Parti 21 bin 275 oy alarak yüzde 10,33 oranına ulaşmış. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde ise 233 bin 97 seçmen oy kullanmış İYİ Parti 21 bin 101 oy alarak oy oranını yüzde 10,22'ye düşürmüş. İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın akrabalarının ve Erzurumlu hemşerilerinin yoğun yaşadığı yerde durum bu. Gerisini siz düşünün...
"Tek ilçe ile ne anlatıyorsun?" diyenlere 2019 Yerel Seçimlerinde oluşturulan Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Parti'ye bırakılan Tire'yi de örnek gösterebilirim. İYİ Parti'nin tek belediyesi olan ve çok başarılı olarak nitelendirdikleri Salih Atakan Duran'ın ilçesi Tire'de 2018 seçimlerinde 65 bin 553 seçmeni olan ilçe de İYİ Parti 10 bin 558 oy alarak yüzde 18,62 oranına ulaşmış. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde ise 69 bin 211 seçmen oy kullanmış İYİ Parti 9 bin 126 oy alarak oy oranını yüzde 15,33'e düşürmüş. Tüm Belediye imkanlarına rağmen o kadar başarılı ki ancak kentte 3'üncü olunmuş. Kentte ikinci olan Ak Parti 17 bin 426 oy alırken CHP'nin 20 bin 277 oy aldığını ifade edeyim ki "BAŞARI(!)" gözden kaçmasın.
Cidden İYİ Parti il başkanlığı kendini sorguladı mı? Belediye Başkanlığı için kapı aşındıranlar bu 2 örnekteki gibi karşılaştırma yaptı mı?
Gelelim işin bir başka boyutuna, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daveti ardından İYİ Parti kurmaylarının üst perdeden cevapları buna MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın'ın verdiği cevap çağrının "ülkücü, milliyetçi birliktelik" olduğunu çok net ortaya koydu. Yalçın tarafından verilen yazılı cevapta, "Bu parti, CHP'ye veya bölücü terör örgütünün siyasi acentesi HDP'ye nispetle tanımlanabilmektedir. İP, bu bağlamda bir yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti görünümündedir", "Nasıl başıbozuk ve disiplinsizlerle sistemli bir siyasi kavga yürütülemez ise İP'te yuvalanmış mücadele kaçkınlarıyla da Türk milliyetçiliği ve vatanın bütünlüğü davası güdülemez. Mahalleden kaçan mirasyedi ve hayırsız evlatlara 'Bizim mahalleye gelin' dediysek harim-i ismetimize girip soygun yapın da demedik" ifadeleri İYİ Parti'yi yüzde 5 bandına çekme manevrasıdır. Önümüzdeki günlerde bu çalışma daha da net ortaya çıkacaktır.
İYİ Parti'nin yapılan çağrılara verdiği cevaplara ve hamlelerine bakarsak maalesef ideolojik bir yapılanmadan çok ticari ve menfaatsal bir birliktelik kovalandığı görülmektedir. "Türk Milliyetçilerinin Adresi" diye lanse edilen İYİ Parti'nin seçmen hedef kitlesi de maalesef CHP'dir ve buradan Atatürkçü söylemlerle oy tırtıklamaya çalışmaktadırlar.
Son sözüm de CHP'ye alternatif olarak İYİ Parti'yi görenlere; "Söylemlere değil yapılanlara bakın. İYİ Parti'nin tek derdi ne kadar çok koltuk kaparızdan öte bir tavır değil. Yerel seçim süreci için şimdiden adeta bir mezat kurulmuştur ve kim daha fazla belediye başkanlığı ya da meclis üyesi verir ise oraya meyil edeceklerdir."
GönderMe1: Bir dönem MHP'nin ağır toplarından olan ve ardından İYİ Parti'de önemli görevlerde bulunan ve 14 Mayıs seçimleri sonrası oluşan TBMM'de İYİ Parti'nin TBMM Başkan Adayı olan Cihan Paçacı Genel seçim sürecinden masaya zarar verecek açıklamalardan imtina etmezken şu an bu "Ülkücü birliktelik çağrısı"na karşı neden bu kadar sessiz acaba?
GönderMe2: İYİ Parti’de seçim sürecinden 4 vekili hedeflerken hele de 2’nci bölgede 3 vekil çıkaracakları beyan edilirken sadece Hüsmen Kırkpınar'ın seçilmesi, Ak Parti 3'ü zor çıkarır denilirken 4'üncü sıradan Kırkpınar ailesinin bir başka üyesi Yaşar Kırkpınar'ın seçilmesinin ardından ortaya atılan iddialar ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa neden sümen altı edilmiştir?
Hee canım şu andaki belediye şeysileri çok başarılı Chp'nin İzmir çukuru GÜLİSTAN da biz görmüyoruz.