• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Adem NAKÇI
  3. Örgüte Saygı Gerek!..
Yayınlanma: 03 Aralık 2018 - 19:38

Örgüte Saygı Gerek!..

03 Aralık 2018 - 19:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI

Bazı sağlık sorunları  nedeniyle aday adaylığı sürecinden uzak kalmış olsam da özellikle CHP'li çok sayıda dostumun şikayetleri nedeniyle bu yazıyı yazma gereği hissettim.  

İzmir'de Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Denizli Büyükşehir Belediye eski Başkanı Nihat Zeybekçi'yi açıklamasının ardından gözler CHP'ye çevrildi. Buradaki denge de, bir dönem CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü, iki dönem İzmir İl Başkanlığı görevini de yürüten İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel'in adaylık başvurusu ile değişti. Büyükşehir için sahada olanların bile şaşırdığı bu hamle sonrası ekiplerin planları sil baştan yapılmaya başlandı. Kimsenin beklemediği bu hamle sonrası kafalar ciddi anlamda karıştı. Çok sayıda isim bu hamlenin ne anlama geldiğini bir birine soruyor. Daha önce de sık sık dediğim gibi, siyasette hamle konusunda Yüksel-Kocaoğlu yapısı ciddi anlamda kompedandır. Gerçi siyasette "havucun büyüğünün her zaman heybede olabileceğini" de düşünmek lazım! 

Kim ne derse desin Sayın Yüksel bu kentin siyasetinde çok önemli figürdür. Gerek il başkanı gerekse de milletvekili ve parti sözcüsü olarak görev yaptığı dönemlerde siyasete damgasını vurmuş isimdir. İyi tanıdığıma inandığım Alaattin Yüksel'in aday adaylığı açıklaması kentteki bütün dengeleri değiştirecektir. Önümüzdeki günler çok şeye gebe görünüyor.

Bunun dışında gelelim yazının başlığına. CHP içinde son günlerde konuşulan konu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Friedrich Ebert Vakfı tarafından düzenlenen konferansına katılmak için gittiği Berlin ziyaretine katılan isimler oldu. Bu adaylık sevdası için bazı isimlerin binlerce kilometre yol katettiği iddiası ise ayrı bir tartışma konusu. "Bu nasıl bir hırstır ki; aynı zamanda İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı ile defalarca geldiği İzmir ve Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde görüşme imkanı varken binlerce kilometre uzaktaki Berlin'e gidilir?Neden örgütün insiyatifine ve harcanan emege sağı gösterilmez de kapalı kapılar ardında ya da binlerce kilometre uzaklarda arayış içine girilir.

Bu anlayış örgütün emekçilerine saygısızlık değildir de nedir?"


GönderMe1: Emeğe saygı derken dışardan gelen kadar parti içinde de bazı isimler var. Bu konuda, maşallah Urla çok dikkatimi çekiyor. Mevcut kadın Başkan'a destek olması gereken Karşıyaka ikametli ve bu ilçenin belediye meclis üyesi olan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı'ya bir diğer rakip ise Konak'tan İl Delegesi olan Şehrazat Mercan çıkmış. İlçelerinde aday olmak yerine neden Urla? Hani emeğe saygı? 

GönderMe2: İthal sayılan adaylardan bir diğeri de Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nden Tire'ye gelmiş. Aynı zamanda CHP Genel Merkez Enerji Komisyonu Üyesi olan Ayten Gülsever'in bu kentten aday olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderildiğini söylediği iddia ediliyor. Bu iddia doğru ise Tire'den neden adaylık başvurusu alındı? Yok doğru değilse neden kimse cevap vermez? Sayın Gülsever Tire'nin sosyal ve politik havasını bilmiyor mu? Bu kentin İYİ Parti'nin en çok oy aldığı ilçe ve kentin merkez sağa daha yakın siyasetçileri kabul gördüğü, özellikle etnik ve mezhepsel bakışının farkında değil mi? Bu arada parti kulislerinde Tire'den aday olması için Tire'de işleri olan ve danışmanlık yaptığı belediye başkanı ile akrabalık ilişkileri olan bir Parti Meclisi üyesinin telkininin etkili olduğu iddia ediliyor.

GönderMe3: Bir diğer ilçemizde daha önce parti içi husumetler nedeniyle aday gösterilmeyenlerin başka partilerden aday olması ile 3 dönem önce Ak Parti geçtiğimiz dönemde MHP'ye kaptırılan Aliağa. Burada da MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar'a 3 yıl danışmanlık yapan Ümit Devran CHP'den aday adayı olmuş. Narlıdere'de ikamet eden Devran, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ın eşi. Devran'ın yakın çevresi aracılığıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adayı olduğu söylentisi yaydığı iddia ediliyor. Bu ilçe de aday ismi erken açıklanmaz ise daha önce iki kez yaşanan bölünmenin önüne geçilemeyeceği kesin.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • CHP'nin "Hal-i pür melali" - 14 Ocak 2025
  • Bu senaryo tutar mı? - 07 Ekim 2024
  • Özgür olmak ya da olmamak! - 04 Ekim 2024
  • İstanbul ve Manisa'nın Gölgesindeki İzmir! - 01 Temmuz 2024
  • CHP Neye dönüşecek? - 18 Mart 2024
  • 1 Nisan Gölgesinde CHP - 15 Mart 2024
  • 1-3-5-7'nin sırrı - 19 Şubat 2024
  • Değişimci olmayanlar hain mi? Çalkaya ve Oran'ın suçu ne? - 16 Şubat 2024
  • AK Parti İzmir'i kazanmak istiyorsa... - 02 Ocak 2024
  • İşkenceci isim krizi ve cevap bekleyen sorular - 28 Aralık 2023
  • CHP İzmir'i umursamıyor mu? - 15 Aralık 2023
  • Arkadaş mı seçilecek aday mı? - 04 Aralık 2023
  • Bornova'da amansız yarış - 20 Kasım 2023
  • Kurultaya giderken senaryolar - 18 Ekim 2023
  • Özlale yola çıkmadan kaybetti - 03 Ekim 2023
  • CHP, Soyer'i daha ne kadar sahipsiz bırakacak? - 27 Eylül 2023
  • CHP'nin İzmir Büyükşehir adayını açıklama vakti geldi - 22 Eylül 2023
  • Winter is coming... - 14 Eylül 2023
  • Halkın Umutsuzluğu "CHP" - 04 Eylül 2023
  • Ahmet Akın Nereye Koşuyor... - 17 Ağustos 2023
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Köşe Yazarları
BAŞKAN VE BAŞKAN
Sgül Ç
BAŞKAN VE BAŞKAN
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Selma NALBANTOĞLU
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Cem Şeker
Cem Şeker
Emekli Kooperatifi
Gülcan Pandora
Gülcan Pandora
Deprem Felaketinin Gölgesinde: Fırsatçılık ve Vurdumduymazlık
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI
CHP'nin "Hal-i pür melali"
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Delinin Zoru
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
İZMİR KAZANI
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
12. Katın Gözcüsü
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
Filiz BAHÇIVAN
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
OMG: OH MY GOD! 2
Nüans
OMG: OH MY GOD! 2
Işıldamak Gerek…
Ayşegül Tezcan
Işıldamak Gerek…
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Kemal ERİM
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Çok Okunan Haberler
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden...
PİAR Araştırma sonuçları... Erdoğan 'Birinci partiyiz' dedi, anketler aksini gösterdi
PİAR Araştırma sonuçları... Erdoğan 'Birinci partiyiz' dedi, anketler...
Türkiye'nin yıllardır aradığı teröristler: Silah bırakan PKK’lıların başına 116 milyon TL ödül konmuş
Türkiye'nin yıllardır aradığı teröristler: Silah bırakan PKK’lıların...
Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım