• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Köşe Yazarları
  2. Delinin Zoru
  3. NEREDE 119 BİN OY!
Yayınlanma: 10 Kasım 2015 - 12:59

NEREDE 119 BİN OY!

10 Kasım 2015 - 12:59
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
NEREDE 119 BİN OY!
Delinin Zoru

Es Selamın Aleyküm Sevgili Deliseverler…

Seçim sonrası herkes maşallah zafer sarhoşluğunda.(İzmir’de vaat edilen oyun yüzde 15 civarı eksik alınmış olsa bile). Kimileri şükür duaları, namazları eşliğinde dilediklerini yerine getirme telaşında, bunun dışında alkollü mekanda halay çekenler mi ararsınız, yoksa seçim biter bitmez, partimiz dışında kalanları ezme sevdasında olanlarımı ararsınız, yoksa zafer sarhoşluğuyla üstten bakıp hakaret edenler mi arasınız Maşallah hepsi var Sevgili Delisever dostlarım.

Seçim sarhoşluğu bir yandan devam ederken bir yandan da seçimler için ara verilen parti içi çekişmeler yeniden ince ince başladı. Kimisi Nükhet Hanım’ın kimisi Binali Bey’in gölgesinde bu çekişmeye ortak oluyor. Seçimin kaybedeni olmamak için herkes bir güç arar olmuş. Kimsenin aklına, “Kardeşim 1 milyon oy hedefi ile girdiğimiz seçimde, 881 bin oy alabildik. Ne oldu da 119 bin oy eksik aldık?” diye sormuyor. Şimdi bazıları, “Ne var kardeşim 7 Haziran’dan fazla oy alındı” diye bilir. O zatlara cevabım, “Bu alınmayan 119 bin oy var ya bize en az 2 milletvekili kazandıracaktı. Hatta “meşhur” seçim sistemimiz sayesinde 4 tane daha fazla vekil çıkarma şansımız vardı” olacaktır.

Bu şahsımca çok önemli bulduğum bu konuya parmak bastıktan sonra gelelim kazanan kaybedenlere Sevgili Delisever dostlarım…

Bana göre ilk kaybeden 1 Milyon oy hedefini koyup ulaştıramayan Binali Yıldırım’dır. Burada direk Bakan Bey olarak anlamayın dediğimi. Binali Bey’in etrafında toplanan (İl Başkanlığı hedefi olan tayfa) grubun aklının seçimden çok seçim sonrası il yönetimiyle alakadar olmasının çok ciddi etkisi var. Daha öncede yazdım. Beni takip eden Delisever dostlarım bilir. Bu bölgede öne çıkan 2 isim vardı. 2. sırada yer alan Teşkilat eski Başkanı Mahmut Atilla Kaya ve 11. Sıra adayı Zerrin Kara.

Kaybedenlerin başında ise Roman Vatandaşlarımızın temsilcisi olarak listeye giren Cemal Bekle var. Roman Mahallelerinde CHP’nin adayı Özcan Purçu’nun gölgesinde kalmış durumda demiştik. Son günlerde saf değiştiren birkaç isim nedeniyle oyları artsa da o bahsedilen ve umut edilen “ezici çoğunluğu” sağlayamadı.

Meclise girse bile 3’üncü sıra adayı Hüseyin Kocabıyık ve 4’üncü sıra Necip Kalkan silik çalışmaları ile seçimin hikayesinde rollerini kaptılar.

Seçimin en çok kazananı ise şahsımca Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar oldu. Bir önceki yazımda, “2. Bölgede durum birden beter. Tek çalışan teşkilatın beğenmediği ama uzun yıllardır Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Hanım. Teşkilat üyelerinin adını anarken homurdandığı Nükhet Hanım da olmasa orada çalışan varmı yok mu belli değil.” diye yazmıştı bu Deli kardeşiniz. Kendileri “3 vekil ancak çıkartılır” denilen bölge de gösterdiği performans ile Binali Yıldırım’dan beklenen “Lokomotif” görevini kendisi üstlendi. Ve zor denilen bölge de 4’üncü vekili çıkmasına 5’incinin çıkmasına da ciddi katkı koydu. Keşke onun gibi 3’üncü sıra adayı Hamza Bey, 5’inci sıra adayı Nesrin Hanımefendi ve 6’ncı sıra adayı Tansu Bey ve 7’nci sıra adayı Bilal Bey de inanıp diğer hesaplara değil de vekil çıkarmaya çalışsalardı. Özellikle 6 ve 7’nci sıralar Belediye Başkanlığı hayalini öteleyip çalışsalardı sonuç daha da farklı olacaktı.

Bir de listede olduğuna inanamayanlar vardı. Veysel Güldoğan gibi. O da Binali Bakanının eteklerine tutunup ilerisinin planlarını yapanlardandı. Malum kendisi 1 koyup 3 alma planları konusunda daha önce de rüştünü ispat eden bir partilimiz olur.

Sevgili Deliseverler önceki yazımda “Geri kalan ise işte bildiğiniz gibi. Yoklar piyasada. Arkadaşlar alınacak kesin. “Varız çalışıyoruz” diyeceklerdir. Yoklar dememizin sebebi gümbür gümbür çalışmıyorlar. Partiye ek oy getirecek bir çalışmaları yok” demiştim. İşte bugün ortaya çıkan tablo bu yazdıklarımın resmi ispatı olmuştur.

Yazarın Diğer Yazıları

  • Acil İlçe Başkanı Aranıyor!.. - 01 Kasım 2024
  • Bir Kaybın Anatomisi - 17 Nisan 2024
  • Kavga'nın yarattığı aday Faruk Özlü - 15 Kasım 2023
  • AK Parti'de kadının adı yok! - 09 Kasım 2023
  • Ak Parti'nin İzmir Adayı belli oldu - 15 Ekim 2023
  • AYAKÇILIK ve YANCILIK - 31 Ağustos 2021
  • VEFA SEMT ADIMI BOZA MARKASI MI? - 24 Ağustos 2021
  • Bulunmaz Hint Kumaşları... - 10 Şubat 2021
  • Ak Parti İzmir Teşkilatı'nda neler oluyor? - 20 Aralık 2020
  • Kim bu reisçiler? - 02 Temmuz 2019
  • Binali Bey İstanbul'a giderse... - 06 Kasım 2018
  • Yerel Seçimler ve Ak Parti - 03 Ekim 2018
  • Ak Parti İzmir kaç parça? - 08 Eylül 2018
  • Edep yahu Başkan! - 23 Ağustos 2018
  • Bunun adı başarısızlığın tescilidir! - 05 Ağustos 2018
  • Kul Hakkı ve Helalleşme!.. - 14 Temmuz 2018
  • Yorgunum, Yorgunsun, Yorgun!... - 26 Haziran 2018
  • Ak Parti'de "Vefa" semt adıymış! - 30 Nisan 2018
  • CHAK Parti! - 24 Mart 2018
  • Buyrun Cenaze Namazına!.. - 16 Şubat 2018
  • 1
  • 2
  • 3
Köşe Yazarları
BAŞKAN VE BAŞKAN
Sgül Ç
BAŞKAN VE BAŞKAN
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Selma NALBANTOĞLU
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Cem Şeker
Cem Şeker
Emekli Kooperatifi
Gülcan Pandora
Gülcan Pandora
Deprem Felaketinin Gölgesinde: Fırsatçılık ve Vurdumduymazlık
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI
CHP'nin "Hal-i pür melali"
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Delinin Zoru
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
İZMİR KAZANI
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
12. Katın Gözcüsü
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
Filiz BAHÇIVAN
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
OMG: OH MY GOD! 2
Nüans
OMG: OH MY GOD! 2
Işıldamak Gerek…
Ayşegül Tezcan
Işıldamak Gerek…
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Kemal ERİM
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Çok Okunan Haberler
İzmir’de hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!
İzmir’de hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!
Bornova Belediyesi Makedon heyeti ağırladı
Bornova Belediyesi Makedon heyeti ağırladı
CHP kurultay davası 8 Eylül 2025'e ertelendi.
CHP kurultay davası 8 Eylül 2025'e ertelendi.
Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım