• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Azimet GÜRBÜZ
  3. GERÇEK NE?
Yayınlanma: 31 Ağustos 2018 - 09:33

GERÇEK NE?

31 Ağustos 2018 - 09:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GERÇEK NE?
Azimet GÜRBÜZ

İzmir CHP örgütünün İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda "İzmir’in Ağaları" Aziz ve Alaattin Beyler "sokakta ve çevremizde insanlar CHP'ye oy vermeyeceklerini söylüyorlar" mealindeki konuşmalarına aynı toplantıda yüreklice cevap verenler olduğu gibi, muhalif görülüp yasak savanların da olduğunu gördük. Peki, 15 yıldır İzmir’de Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu halkın partiye oy vermemesinin etkilerinden en önemlisinin kendi icraatlarından kaynaklandığını düşünemiyor mu? Sonuçta partisi muhalefette. İlin genel olarak yaşadığı ekonomik ve siyasi sorunları varsa bunun da siyasi iktidarın uygulamalarından kaynaklanmış olabileceğini neden sorgulamıyor?

Biz 2012 İzmir İli Kongresinden beri  bu yapıyla gittiği sürece durumun iyi olmayacağını giderek halktan kopacağımızı söyledik. İnsanların aş,iş nedeniyle belediyelere yakın durmaları kimseyi yanıltmasın dedik. Nitekim, 2015 yerel yönetim seçimlerinde 8 ilçe belediye başkanlığını kaybettiğinde, hatta bir önceki seçimlerde aldığı oyları % 9 azaldığı halde, kendisini  suçlu demeyeceğim, zerre kabahatli gören tek bir cümlesini, sözünü, beyanını duyan var mı? Asıl oyumuz kırsalda yüksek hurafesinin tam bir fiyasko olduğu, ayan beyan ortada iken, neden bir Genel Başkan karşıtlığına soyundu? Aynı Genel Başkanın himayesiyle o makamda değil mi? Çünkü: Şunu çok açık ve net biliyor ki; İzmir’de artık Aziz Kocaoğlu’na oy vermem diyenlerin sayısı, CHP’ye oy vermem diyenlerden 50 kat daha fazla. Bu durumda aday olamayacağını en iyi kendisi bildiğinden ola ki Genel Başkan değişirse şansını tekrar denemeye çalışacak kadar da hırsını sergiliyor. Parti O'nu en yüksek makama oturttu. Soruyor mu kendisine benim ve benim önerilerimle o makamlara oturan diğer belediye başkanlarının partiye katkısı ne oldu diye? Kırsal kalkınmayı örgütleyecek bir kooperatif kuruluşuna öncülük etmiş midir? Yoksa 1967 de kurulan Tire Süt Kooperatifi, yine aynı yıl kurulan Bademler Köyü Kooperatifiyle 2000 yılında kurulan Bayındır çiçek kooperatiflerine sığındığını bilenlerimiz bilir.

Peki, neden sorgulamıyor; Bayindir Belediyesi bizde, Bayındır’ın en önemli geçim kaynağı olan çiçekçiliğe "seller sular gibi destek" verdiği iddiasındaki İzmir Büyükşehir belediyemiz varken bu şirin ilçemizde niye oylarımız geriliyor?  Ödemiş İzmir’in kırsal kesim olarak tanımlanan  en büyük ilçesi. Belediye başkanımız sürekli "kırsal kalkınmada İzmir örneği"  övünmesini sürekli yeniliyor, hatta yetmiyor Genel Başkana da söyletmeyi başardığı halde partinin oyları neden iki seçimdir geriliyor. İzmir’de 2015 seçimleriyle 2018 seçimleri arasında yaklaşık 225 bin seçmen artışı olduğu halde bu seçmenin bırakın bir tek oyunu almayı, 65 bin de geçmiş oylardan kaybımızın olduğu gerçeğinin sorumlusu kim, kimler? Kongre salonuna elini tutup seçtirdiğiniz il başkanlarınızla dönüp bir sorgulama yapıyor musunuz? Arkadaşlarınız size bu soruyu soramıyor bunu biliyorum da sizin cesaret kaynağınız ne, kim? Söyleyin biz de bilelim.

Lütfen sayın başkan, görebildiğim siyasi birikiminizle,  İzmir’de örgütü dizayn ettiğiniz siyasi pratiğinizle, tarihte hiç bir faniye nasip olamayacağı bir makamdasınız. Siyasi çabalarınızı bırakın da asli işinize dönün. İzmirli sizden bunu bekliyor. Reklam ve propagandanın en kötü yani kestiğiniz an sizi tek başına ortada bırakır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • EKONOMİK KRİZİN SEMERELERİ - 18 Eylül 2019
  • CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ VE KONGRELER SÜRECİ - 10 Eylül 2019
  • HUKUKU SAVUNMAK - 19 Ağustos 2019
  • AH BENİM SOL ELİM!.. - 29 Temmuz 2019
  • UKO'cu APO - 22 Haziran 2019
  • MİSAFİRHANE OLUR, LOJMAN OLMAZ!.. - 24 Mayıs 2019
  • AKP ÖVÜNDÜKLERİYLE TÜKENECEKTİR ... - 25 Nisan 2019
  • CEZAYİR VE BİR ANI - 13 Nisan 2019
  • ZOR GÜNLER SEÇİMDEN SONRA... - 30 Mart 2019
  • DEPREM - 26 Şubat 2019
  • REFÜZE OLMANIN TADI... - 19 Ocak 2019
  • BİR KRİZDEN BİR KRİZE YENİ YIL - 30 Aralık 2018
  • ATAK SON DÜZLÜKTE YAPILIR - 21 Aralık 2018
  • YAŞAMDAKİ ZOR DÖNEM - 10 Aralık 2018
  • İsyanın Adı Yok-2 - 04 Aralık 2018
  • İSYANIN ADI YOK - 02 Aralık 2018
  • EKONOMİ DÜZELİR Mİ? - 05 Kasım 2018
  • O, OLMAZSA O MU? YOKSA, HEM O, HEM BU MU? - 11 Ekim 2018
  • Anlamazsak Çözemeyiz - 28 Eylül 2018
  • FETHULLAHÇILIĞI DOĞRU ANLAMALIYIZ... - 09 Eylül 2018
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Köşe Yazarları
BAŞKAN VE BAŞKAN
Sgül Ç
BAŞKAN VE BAŞKAN
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Selma NALBANTOĞLU
MESELE SADECE SEÇİM REKABETİ DEĞİL
Cem Şeker
Cem Şeker
Emekli Kooperatifi
Gülcan Pandora
Gülcan Pandora
Deprem Felaketinin Gölgesinde: Fırsatçılık ve Vurdumduymazlık
Adem NAKÇI
Adem NAKÇI
CHP'nin "Hal-i pür melali"
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Delinin Zoru
Acil İlçe Başkanı Aranıyor!..
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
İZMİR KAZANI
Ayıbını hüner sanan Başkan(!)
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
12. Katın Gözcüsü
'Profesyonel Başkanlık' dönemi
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
Filiz BAHÇIVAN
HADİ UTANMADAN  KUTLAYALIM  ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ
OMG: OH MY GOD! 2
Nüans
OMG: OH MY GOD! 2
Işıldamak Gerek…
Ayşegül Tezcan
Işıldamak Gerek…
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Kemal ERİM
SONUÇ ASLINDA NE OLDU ?
Çok Okunan Haberler
Ödemiş yangınından acı haber: Dozer operatörü yanarak şehit oldu
Ödemiş yangınından acı haber: Dozer operatörü yanarak şehit oldu
Emekli yine üzüldü! Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!
Emekli yine üzüldü! Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!
Doğalgaz ve elektrik zamlarına zaman ayarı! Temmuzda gelen artış enflasyon hesaba yansımayacak
Doğalgaz ve elektrik zamlarına zaman ayarı! Temmuzda gelen artış...
Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım